ما باید در زمانی که رانندگی را یاد میگیریم با ده مشکل فنی خودرو که بسیار هم رایج هستند آشنا باشیم.
پس رانندگیکردن و یادگرفتن رانندگی و نشستن پشت فرمان ماشین یه بحث است و توجهکردن به کارکرد و بخشهای فنی اتومبیل هم یک بحث. پس فقط پشت فرمان ماشین ننشینید و رفت و آمد کنید، باید علاوه بر اینکه رانندگیکردن را خوب یاد میگیرید، نکاتی درباره ایمنی و قطعات خودرو هم بدانید. مثلا برخی از نقصها و مشکلاتی که در ماشین شما بهوجود میآیند، امکان رقمزدن حوادث بهشدت ناگوار را به همراه دارند. اگر با این مشکلات فنی آشنا باشید از دچارشدن به حوادثی که جان و سرمایهتان را تهدید میکنند در امان خواهید ماند. در ادامه این مقاله مدیران قطعه میخواهد از ۱۰ مشکل فنی خودرو با شما عزیزان صحبت کند.
پس به عنوان سرنشین و مالک خودرو باید از یک سری علائم و مشکلات خودرو آگاه باشیم تا بتوانیم از بسیاری از عواقب جانی و هزینههای مالی آن جلوگیری کنیم.
1-روشن شدن چراغ چک (هشدار دهنده) از مشکلات رایج خودرو
ایراد فنی ماشین مثل بیماری در بدن انسان است که به شکلهای متفاوتی ظاهر میشود. هر یک از این نقصهای فنی دلایل متفاوتی دارد و باید ریشهیابی شود. روشنشدن چراغ هشداردهنده در جلو فرمان نشاندهنده بروز مشکلی جدی است. مثل کاهش روغن ماشین، سنسور اکسیژن، باتری، سیستم اگزوز و…
2-عیب یابی مشکل پنچر شدن خودرو
ساییدگی، پارگی، سوراخ و پنچر شدن لاستیک از دیگر مشکلات شایع خودرو میباشند. از دلایل پنچر شدن خودرو میتوان به گرمای زیاد هوا، سرعت بالا، رانندگی در جادههای کوهستانی و ناهموار، وارد شدن اشیای تیز به لاستیک، عدم تنظیم باد لاستیک و کیفیت پایین لاستیک اشاره کرد.
پیشنهاد میشود که بعد از 8 هزار کیلومتر جای لاستیکهای جلو و عقب خودروی خود را عوض کنید تا طول عمر آنها بیشتر شود. در صورتی که متوجه ساییدگی شدید یا پنچری لاستیک شدید، آن را تعویض کنید.
3-خارجشدن دود از اگزوز
به اگزوز هم دقت زیادی داشته باشید. خروج دود در رنگهای مختلف میتواند وجود مشکلاتی جدی و قابلپیگیری را نشان بدهد. خروج سه رنگ دود را جدی بگیرید:
- دود سیاه
- دود سفید
- دود آبی
دود سیاه به دلایل مختلفی ایجاد میشود. پس حتما با مشاهده آن، باید پیگیریهای لازم را انجام بدهید و به کارشناس مراجعه کنید. مثلا از جمله مشکلاتی که دود سیاه خارج میشود، میتوان به گرفتگی فیلتر هوا یا لولههای ورود و خروج هوا اشاره کرد. مخلوطشدن سوخت و هوا به شکلی نادرست در محفظه احتراق هم میتواند باعث تشکیل دود سیاه و خروجش از اگزوز شود. دلایل دیگری هم هست که نیاز به پیگیری جدی دارد.
دود سفید از اگزوز خودرو، خروج چنین دودی میتواند نشان از مشکلاتی جدی باشد؛ وجود این دود یعنی مایع خنککننده وارد محفظه احتراق شده و میسوزد.
دود آبی چه چیزی را نشان میدهد؟ این یعنی روغن موتور داخل سیلندر میسوزد. در هر حال، جدینگرفتن دود آبی برایتان گران تمام میشود، چون در بعضی موارد موتور را کاملا خراب میکند.
4-سوتکشیدن ترمز
اگر وقتی ترمز میکنید، لنتها در جای مناسب قرار نگیرند یا لنت تمام شده باشد یا مشکل و آسیب دیگری در آن به وجود آمده باشد، زنگ خطری برای رسیدگی به اوضاع خودرویتان است. ترمز خودرو بسیار بسیار مهم است. اگر این قطعه دچار نقص باشد، ایمنی شما و سرنشینان دیگر بهشدت بهخطر میافتد. پس سوتکشیدن ترمز را بررسی و پیگیری کنید. بررسی دورهای این قطعه از خودرو در صورتی که سوت نمیکشد هم ضروری است. یعنی حتما نباید صدای ترمز دربیاید که به آن توجه کنید. به شکل دورهای آن را پیش متخصصان چک و بررسی نمایید تا خداینکرده مشکلی پیش نیاید.
5-وجود سروصدا یا لرزش
لرزش خودرو میتواند نشان از آسیبدیدگی کمکفنرها باشد. لرزیدن خودرو در کنار صداهایی که در هنگام عبور از دستاندازها میشنوید به شما بهطور غیرمستقیم میگوید که باید به سمت تعمیرگاه روانه شوید. دلایل مختلفی میتواند موجبات سروصدا و لرزش در خودرو را فراهم کند: شاید مشکل از سیستم فرمان و یا لوازم یدکی مانند تسمه تایم باشد. در هر حال، صدا و لرزش چیزهایی نیستند که بهسادگی از کنارشان عبور کنید و آنها را به امان خدا بسپارید.
6- استارت نخوردن ماشین
یک مشکل اساسی استارت نخوردن ماشین است. مشکلی که کلیه اتومبیلها از مدل بالا تا پایین، کممصرف تا پرمصرف، خارجی تا داخلی با آن دست و پنجه نرم میکنند. استارت نخوردن و روشن نشدن خودرو، دو بحث مجزا است. در حالت کلی زمانی که خودرو استارت نمیخورد به سراغ سیستم احتراق آن باید رفت. نقص سوییچ احتراق، سیستم استارت و باتری ماشین باعث بروز این اتفاق میشود. گاهی وجود مشکل در دینام هم می تواند باعث این اتفاق شود.
7-افزایش مصرف سوخت خودرو
در صورتی که متوجه افزایش مصرف سوخت خودرو شدید باید قطعات فیلتر بنزین، فیلتر روغن، سنسورهای هشدار دهنده، پیستون و پاپ، سنسورهای هوا رسان به موتور، فیلترهای هوا و سنسور اکسیژن و همچنین وضعیت آیرودینامیک خودروی خود را بررسی کنید. در صورتی که هر یک از قطعات نیاز به تعویض داشته باشد، آن را تعویض کنید تا مشکل مصرف بیش از حد بنزین برطرف شود.
8-خودرو اصلاً روشن نشود
نکتهای که وجود دارد این است که نباید زمانی را که ماشین استارت میخورد اما روشن نمیشود، با زمان استارت نخوردن آن اشتباه بگیرید. هر کدام از این موارد مشکل خاصی تلقی میشوند و باید دلایل هر یک را جداگانه بررسی کنید.
در هنگام مواجهه با روشن نشدن خودرو ممکن است وجود ایرادهایی در احتراق خودرو، سیستم سوخت رسانی و همچنین قطعاتی مانند سلنوئید و باتری از دلایل آن باشد. قبل از بررسی هر یک از سیستمهای ذکر شده بهتر است از وجود بنزین در باک خودرو اطمینان پیدا کنید، چون عمدهترین علت روشن نشدن خودرو نبود بنزین در باک میباشد.
در صورتی که متوجه مشکل در هر یک از قطعات و سیستمهای خودرو شدید، سریعاً آن را برطرف کنید تا خودروی شما روشن شود و بتوانید از آن استفاده کنید.
9-مشکل جوش آوردن ماشین
در صورتی که سیستم خنک کنندگی موتور دچار مشکل شود، انتقال حرارت به درستی انجام نمیشود. این موضوع عامل جوش آمدن رادیاتور خودرو میشود. استفاده از آب رادیاتور با کیفیت و به میزان مناسب در جلوگیری از جوش آوردن خودرو نقش مهمی دارند. وجود فرسودگی، نشتی، گرفتگی یا خرابی پمپ آب سیستم خنک کننده موتور خودرو از عوامل تأثیرگذار در جوش آوردن خودرو هستند. در صورتی که فن رادیاتور، تسمه پروانه، دلکو، درب رادیاتور یا ترموستات دچار خرابی شوند موجب جوش آمدن خودرو میشوند.
همچنین عوامل جانبی دیگری مانند عدم تنظیم باد لاستیکها، رانندگی طولانی مدت در مسیرهای سربالایی و استفاده طولانی مدت از ماشین با دنده سنگین نیز سبب جوش آمدن خودرو میشوند.
10-کشیده شدن خودرو به یک طرف
از دیگر مشکلات فنی خودرو به همین گزینه اختصاص پیدا میکند که تشخیص علت آن دشوار و میتواند درعین حال کلی خطرساز باشد .
علت کشیده شدن ماشین هنگام ترمز گرفتن چیست ؟ این نقص فنی دلایلی دارد که عبارتند از :
- صاف شدن آج لاستیک ماشین
- تنظیم نکردن فشار باد لاستیک ها
- میزان نبودن فرمان ماشین
- صاف شدن ناهماهنگ لنت ترمز
- مشکل شاسی ماشین که در تصادفات پیش می آید
- خراب شدن سگدست ماشین
- بالانس نبودن رینگ و لاستیک ماشین مخصوصا لاستیک های جلو
- نقص فنی در میل تعادل جلوبندی
- خورد کردن بلبرینگ چرخ ماشین
- روغن زدن و ضعیف شدن کمک ها
- شکستن سیبک ماشین
و سخن آخر
به طور کلی تمام مشکل فنی خودرو ها باید جدی گرفته شود و به دلیل اینکه برخی از قسمت های خودرو با یکدیگر در ارتباط هستند، اگر مشکل آن ها رفع نشود، مشکلات بسیار جدی تری پیش خواهد آمد و حتی باعث کاهش طول عمر خودروی شما می شود.
نظر بدهید