طی یک سال گذشته صنعت مونتاژ خودرو کشور به رغم تحریم های سنگین، رونق مناسبی گرفته است، چرا که در این مدت خودروسازان چینی با تغییر برند و نام محصولاتشان، حضور خود را در ایران گسترش دادند تا این بازار خوش پتانسیل را بهراحتی از دست ندهند، سال ۱۴۰۱ نیز این روند ادامه خواهد داشت و ما شاهد حضور خودروهای مونتاژی جدید چینی خواهیم بود.
خودرو لاماری ایما
اولین کراس اوور مونتاژی شرکت آرین پارس موتور است و یک خودروی اسپرت با ظاهری جذاب و توان فنی مطلوب ارائه کرده است.
موتور 1.5 لیتری توربو شارژ این خودرو حدود 195 اسب بخار قدرت و 288 نیوتنمتر گشتاور را به همراه یک گیربکس 7 سرعته 2 کلاجه به کار گرفته است و شتابی نزدیک به 10 الی 10.5 ثانیه را دارا می باشد.
خودرو کراس اوور T5
این خودرو جزو دسته ی کراس اوور چینی و شاسی بلند شهری مثل لاماری و دیگنیتی از تولیدات خودروسازی دانگ و فنگ به شمار می رود.
این ماشین به موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ با قدرت ۱۵۶ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر به علاوه گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، مجهز است و با توجه به طراحی داخلی و بیرونی مناسب، کابین جادار و …میتواند گزینه مناسبی به عنوان یک ماشین خانوادگی بهحساب بیاید.
خودرو دیگنیتی پرستیژ
شرکت بهمن موتور در سال گذشته اولین کراس اوور کوپه منتاژی کشور را با نام دیگنیتی روانه بازار کرد.
اما توان فنی این مدل آنچنان مورد رضایت همگان قرار نگرفت.
موتور ۲ لیتری توربو این خودرو قدرتی معادل ۲۳۰ اسب بخار و ۳۵۵ نیوتن متر گشتاور را از طریق گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به سوی چرخ های جلو فرستاد، بنابراین قطعا باید منتظر حضور یکی از سریعترین و پرقدرتترین کراس اوورهای مونتاژ داخل باشیم، انتظار میرود که این خودرو بتواند حداقل شتاب صفر تا صدی در ۸ ثانیه ارائه دهد.
خودرو فونیکس تیگو 7 و تیگو 8 پرو
تیگو 8 گران قیمت ترین محصول مدیران خودرو است و از امکانات به روزی بهره می برد.
فونیکس تیگو 8 پرو به موتور ۱.۶ لیتری توربو شارژ با قدرت ۱۹۵ اسب بخار مجهز است.
فونیکس تیگو 7 پرو از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به تیگو 8 پرو دارد و به موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ با قدرت ۱۵۶ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر تجهیز شده و از گیربکس سی وی تی بهره می برد، این خودرو امکانات کمتری دارد و ارزان قیمت تر می باشد.
خودرو جک جی 7
جک جی 7 کرمان موتور ظاهر لوکسی دارد و از موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۱۰ نیوتن متر با گیربکس سی وی تی نیرو دریافت میکند.
این خودرو با گیربکس 6 دنده دستی یا گیربکس CVT قابل سفارش است.
حرف آخر
در پایان این مطلب باید خاطرنشان کنیم که علاوه بر مدل هایی که در این مقاله ارائه شدند ورود چند خودروی دیگر چینی نیز مانند فونیکس اومودا 5، بهمن آیتو ام 5، هایما 8 اس ایران خودرو، وانت پیکاپ هوانگای n7، جک برقی E-JS1 به بازار ایران قطعی شده است.
ناگفته نماند طبق اظهارات وزارت صنعت، از اردیبهشت 1401 واردات خودرو به کشور آغاز شد که در آن صورت باید منتظر محصولاتی مانند نسل های جدید هیوندای سانتافه، هیوندای توسان، کیا اسپورتیج، رنو مگان، سوناتا، کمری، کرولا، راو 4 و…باشیم.
نظر بدهید